espatlla de xai al romaní

Per a 4 persones necessitareu

espatlla de xai, 1
suc llimona, el de mitja llimona
all, 2 dents
oli, 200ml
romaní sec, 1 cullerada
sal i pebre


Enceneu el forn a 230º. Mentre s'escalfa, punxeu el xai amb una forquilla i salpebreu-lo. Poseu una reixeta sobre una safata de forn i l'espatlla de xai al damunt.

Esmicoleu el romaní sec en un bol i afegiu-hi el suc de la mitja llimona, l'oli, les dents d'all pelades i picades i una mica de sal i pebre. Bateu-ho tot amb una forquilla i unteu bé tota l'espatlla de xai amb la barreja.

Poseu la safata al forn i teniu-la durant 20 minuts a 230º. Passat aquest temps baixeu la potència del forn a 170º i deixeu-lo coure durant 35 o 45 minuts  més. Un cop cuit el xai i fora del forn, tapeu-lo amb paper d'alumini i deixeu-lo reposar uns 10 minuts.

Per acompanyar el xai es pot servir amb unes verduretes, unes patates fregides o unes mongetes amb all i julivert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada