catifes de flors naturals d'arbúcies


El mes de juny és molt especial pel nostre poble. Celebrem una de les festes més importants pels arbuciencs, Les Enramades, declarada festa tradicional d'interès nacional per la Generalitat l'any 1999. És una festivitat lligada al dia de Corpus, i sempre es fan activitats al llarg dels 8 dies posteriors a aquesta celebració religiosa.

Originalment, durant les enramades es feia la processió de Corpus i els veins col·locaven brancatges i rames a les façanes de les cases, d'on li ve el nom a la festa. Actualment, la passadala dansa i la cercavila amb els gegants i els grallers de la Vila són els actes que la caracteritzen.

Però l'activitat vinculada a les Enramades que amb el temps ha esdevingut més atractiva per al visitant és, sens dubte, el Concurs de Catifes de Flors Naturals. El diumenge abans de Corpus, aquest any el proper diumenge 3 de juny, els veïns de la vila passaran tot el matí confegint catifes de flors que hauran estat preparant des de bastants dies abans. Els carrers de la Vila queden guarnits amb composicions creatives i sovint innovadores (al plànol de més avall podeu veure, en vermell, els carrers que es van guarnir l'any passat). Una imatge singular d'Arbúcies que val la pena veure.

Us proposem que aquest diumenge 3 de juny vingueu a Arbúcies, tot fent una passejada pels carrers guarnits, i passeu pel nostre restaurant. Us hem preparat un menú especial que no us podeu perdre (vegeu-lo a la pàgina de menús especials).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada