fira de la tardor a Arbúcies

Com cada any per aquestes dates, el cap de setmana vinent celebrem a Arbúcies la fira de tardor. Si ens veniu a veure podreu participar en un munt d'activitats per a tota la família: el concurs de boletaires (la vintena edició!), tasts gastronòmics, tallers infantils, una castanyada, visites guiades, exposicions, mostres d'oficis... de tot per gaudir dels boscos, la terra i els productes artesanals.

Però els protagonistes d'aquesta festa són, sens dubte, els bolets. Per això nosaltres us hem preparat un menú on els trobareu fins i tot a les postres (vegeu-lo  aquí). Sabieu que la paraula fong ve de la paraula llatina fungus, que vol dir bolet, però bolet i fong no són el mateix? Bé, de fet sí que es poden fer servir com a sinònims, però en sentit estricte el bolet és la part visible  de determinats tipus de fong (en els comestibles, la part que es menja). Segons aquesta idea, la tòfona seria un fong però no un bolet. De fet, es calcula que hi ha un milió i mig d'espècies de fongs, però ben poques són bolets. I menys encara, comestibles. Un altre fet ben curiós dels bolets és que biològicament estan més a prop dels animals que de les plantes, contràriament al que ens diu la intuició.

I els noms dels bolets? N'hi ha de ben estrafolaris: apagallums de cama blanca, molleric granellut, fetge de vaca, mataparent de cama roja... i podríem seguir.

Recordeu-vos d'apuntar-ho a l'agenda: dies 20 i 21 d'octubre, Fira de Tardor d'Arbúcies. Més informació a la web de l'ajuntament i al díptic de la fira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada